+31 (0)50 7271030

ISDE

Investeren in een warmtepomp? Dit zijn de voordelen!

De zomer is nu echt voorbij, de temperaturen dalen en de kachel kan weer aan. Ben je nog op zoek naar een slimme investering voor het einde van het jaar? Investeer in een warmtepomp. Een slimme manier om je bedrijfspand te verwarmen. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Een warmtepomp doet dat heel efficiënt: van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte.

Welke warmtepompen zijn er?

Er bestaan drie soorten warmtepompen:
•  De volledige elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je bedrijfspand. Deze warmtepomp wordt ook volledig of all-electric genoemd. Het haalt de warmte uit de buitenlucht, uit het oppervlaktewater of uit de bodem.
•  De hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is. Deze warmtepomp is een makkelijke tussenstap naar wonen en werken zonder aardgas.
• De ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt. Dit is in feite een warmtepomp-boiler en zorgt alleen voor warm water uit de kraan of douche.

Er zijn veel bedrijven die warmtepompen installeren. Het is een opkomende markt. Een goed voorbeeld van een bedrijf met gecertificeerde installateurs is Koude- en Warmtetechniek Noord Nederland. Zij helpen je te kiezen voor een warmtepomp die aan jouw wensen voldoet.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een warmtepomp zijn fors: ten eerste levert het een lagere energierekening op. En natuurlijk is het beter voor het milieu want je verbruikt minder energie. Een ander voordeel is dat het een hoger energielabel oplevert en dat is natuurlijk gunstig voor toekomstige verkoop of verhuur van het bedrijfspand. En als je nu een warmtepomp aanschaft bestaan er zeer gunstige subsidies waar je als ondernemer voor in aanmerking kunt komen.

ISDE voor zakelijke gebruikers

Een van de subsidies die je als ondernemer kan aanvragen is het ISDE voor zakelijke gebruikers. Deze overheidssubsidie stimuleert ondernemers en bedrijven om te investeren in het opwekken van duurzame energie. Bekijk alle informatie over de ISDE voor zakelijke gebruikers op onze website. Ben je benieuwd geworden naar de warmtepomp en wil je weten of het ook voor jouw bedrijfspand geschikt is? Neem met Normakk contact op dan bekijken we samen de mogelijkheden voor een duurzame investering.