Home / Waarom moet ik een energielabel aanvragen
+31 (0)50 7271030
Energielabel aanvragen in 3 stappen
3

Ontvangst van het energielabel

Selecteer uw energielabel:

Label voor bedrijfspand

Oppervlakte: 101 t/m 250 m2

€ 395,-

Direct aanvragen

Label voor bedrijfspand

Oppervlakte: 251 t/m 500 m2

€ 450,-

Direct aanvragen

Label voor bedrijfspand

Oppervlakte: 501 t/m 1000 m2

€ 545,-

Direct aanvragen

Label voor bedrijfspand

Oppervlakte: 1001 t/m 1500 m2

€ 595,-

Direct aanvragen

Label voor bedrijfspand

Oppervlakte: 1501 t/m 2000 m2

€ 650,-

Direct aanvragen

Waarom moet ik een energielabel aanvragen?

Bent u van plan uw huis te verkopen of te verhuren? Of bent u in het bezit van een bedrijfspand? Leest u dan vooral verder. Sinds 2015 hebben vastgoedeigenaren te maken met de energielabel-plicht. Hierop wordt door de overheid steeds strenger gecontroleerd. Het niet nakomen van deze verplichting kan een boete opleveren. Het aanvragen van een energielabel is zo gepiept. Voor u een kleine moeite, voor het milieu een groot plezier. En Normakk regelt het voor u.

Energielabel-plicht, wanneer dan?

  • Wilt u een bedrijfspand verhuren met een oppervlakte vanaf 250m2 dan bent u verplicht om een energielabel te overhandigen.
  • Wilt u een bedrijfspand of woning verkopen? Ook dan bent u verplicht een energielabel aan te vragen. Deze moet u kunnen tonen bij de notaris.

De voordelen van een energielabel:

  • Met een energielabel verhoogt u de woonwaarde. Potentiële kopers zien in een oogopslag hoe energiezuinig de woning is. Een sterk verkoopargument.
  • Een hoger energielabel betekent lagere energiekosten. Energiebesparende maatregelen, waaronder de installatie van zonnepanelen of het isoleren van je woning, kunnen je energierekening flink laten dalen. Het geld dat u ermee bespaart kan vervolgens worden geïnvesteerd in het kopen van meer panelen, zodat de energierekening nog verder daalt.
  • Een hoger energielabel zorgt voor woon en werk comfort. Energiebesparende maatregelen kunnen uw huis een stuk behaaglijker maken. Geen koude voeten meer, geen vocht en tocht.
  • Met een actueel energielabel voorkomt u een boete. Geen stress meer om uw energiehuishouding. Vraag het energielabel vandaag nog bij ons aan. Zo heeft u uw energiezaken prettig geregeld.

Energielabel voor bedrijven

Een energielabel voor bedrijven laat de energieprestatie van het (bedrijfs)gebouw zien. Daarnaast laat het energielabel voor bedrijven ook zien welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen. Het energielabel is opgedeeld in klassen. De labelklasse voor bedrijven gaat van A t/m G, waarbij A staat voor weinig besparingsmogelijkheden en G staat voor veel besparingsmogelijkheden.
Het energielabel voor bedrijven kunt u laten opstellen door een energieadviseur. De energieadviseur doet een opname van het bedrijfspand. Normakk bestaat uit een team van gecertificeerde energieadviseurs die u graag verder helpen.

Energielabel voor zakelijke doeleinden

Het energielabel voor zakelijke doeleinden is hetzelfde als het energielabel voor bedrijven. Ze vallen allebei onder de noemer: EPA-U. De EPA-U staat voor energieprestatie advies utiliteitsgebouw. Op onze website kunt u meer informatie vinden over EPA-U.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen voor een bedrijfspand?

Een energielabel voor een bedrijfspand moet worden vastgesteld door een gecertificeerde energieadviseur.  Het is niet mogelijk om zelf het energielabel vast te stellen en te registreren. Normakk regelt het voor u.

Hoe kan ik als ondernemer of vastgoedeigenaar mijn bedrijfspand verduurzamen?

Wij informeren u graag over wat kunt doen bij uw plannen voor verduurzaming van uw bedrijfspand. We beginnen met het in kaart brengen van uw wensen. U bepaalt hoe duurzaam uw pand moet zijn en hoeveel u daarin wilt investeren. Let op: hoe groener het energielabel van uw bedrijfspand, hoe hoger de investeringen zullen zijn. Als u uw plannen heeft bepaald kunt u met verschillende adviseurs in overleg gaan over wat voor u de beste keuze is. Op de pagina over de EPA-U kunt u meer lezen over de stappen die u kunt nemen om uw bedrijfspand te verduurzamen.

Wat u als vastgoedeigenaar en verhuurder moet weten over het energielabel.

Als vastgoedeigenaar kunt u te maken hebben met de verhuur van woningen. In dat geval kan het zijn dat u te maken krijgt met de zogeheten energie-index. Dit is een vrijwillig instrument dat kan worden gebruikt om de energieprestatie van een woning te berekenen. Aan de hand van deze energie-index kan een energielabel worden bepaald.
Wanneer u als vastgoed-eigenaar woningen verhuurt die onder de liberalisatiegrens liggen dan bepaalt de energie-index mede het aantal huurpunten van de woning en dat bepaalt vervolgens weer de maximale huurprijs die u als verhuurder mag vragen.
Wilt u als verhuurder in aanmerking komen voor subsidies voor energiebesparende maatregelen dan heeft u ook een energie-index nodig. Meer informatie over de energie-index is te vinden op de website van de RVO.

Team NORMAKK staat voor u klaar!

Ons team van gediplomeerde adviseurs en technici staan voor u klaar. Wij helpen u verantwoord kiezen voor een duurzame en energiezuinige (bedrijfs)oplossing.

  • Snelle service Een energielabel of subsidie aanvragen is zo geregeld. Normakk helpt u snel op weg.
  • Helder advies Verwacht van Normakk concrete hulp en advies op maat.
  • Direct contact Wij staan u persoonlijk te woord.
Normakk

Direct aanvragen!

Vraag hier uw energielabel, subsidieadvies of advies op maat aan. Normakk helpt u verder.
Wilt u eerst meer informatie van ons ontvangen? Geen probleem. Stuur ons uw vraag en wij nemen contact met u op.


captcha