+31 (0)50 7271030

Let op! Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Vve’s verlengd tot en met 2022

Gezamenlijk duurzame maatregelen nemen met uw Vve en besparen op energie.

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties is verlengd tot en met 31 december 2022.

Dit is gunstig voor verenigingen die bezig zijn met het verduurzamen van hun gebouw. Zij krijgen hierdoor meer ruimte om het besluitvormingsproces binnen de vereniging goed te doorlopen.
Er is subsidie beschikbaar voor:

Energieadvies
Procesbegeleiding
Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
Energiebesparende maatregelen aan het gebouw

Wil je energiebesparende of isolerende maatregelen uit laten voeren in je eigen huis? Check dan of je in aanmerking komt voor deze subsidieregeling. Op de website van de RVO vind je alle informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

Budget SEEH

Het budget voor de Vve’s is opgedeeld in twee onderdelen. Voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen is €12 miljoen beschikbaar. Voor energieadvies, een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en procesbegeleiding is €2 miljoen beschikbaar gesteld.

SEEH stopt voor particuliere huiseigenaren

Per 1 januari 2021 is de subsidie SEEH voor eigenaar én bewoner gesloten. Vanaf 4 januari 2021 kunnen bewoners en huiseigenaren gebruik maken van de ISDE subsidie voor particulieren.