Home / Subsidie advies aanvragen / De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE )voor particulieren
+31 (0)50 7271030

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE )voor particulieren

Bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Let op! Subsidie voor oa. pelletkachels vervalt.

Per 1 januari 2020 is de ISDE-subsidie vervallen voor pelletkachels, biomassaketels en voor alle apparaten die worden geplaatst in bouwwerken waarvoor de omgevingsvergunning ná 30 juni 2018 is aangevraagd. Ook is het subsidiebedrag veranderd voor kleine warmtepompen die worden gebruikt voor de verwarming van tapwater, zoals warmtepompboilers. Voor particulieren geldt een overgangsregeling. Je leest hier meer over op de website van de RVO. Hieronder een opsomming:

  1. Je kan nog subsidie aanvragen voor een pelletkachel of een biomassaketel als je deze hebt geïnstalleerd in 2019. En je aanvraag moet binnen 6 maanden na installatie ingediend zijn.
  2. Je kan ook een aanvraag indienen voor een pelletkachel of biomassaketel als je een afwijzing hebt ontvangen vanwege budgetuitputting in 2019. Dit kun je voor 1 juli 2020 doen. De RVO streeft ernaar de afwijzingen in januari 2020 te versturen.
  3. Je kan een aanvraag indienen voor een zonneboiler of een warmtepomp voor je eigen woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd na 30 juni 2018, wanneer dit apparaat is aangeschaft voor 1 januari 2020. Je kan het apparaat nog installeren tot 1 juli 2020. Ook hier geld dat je de aanvraag binnen 6 maanden na installatie moet indienen.

Wat houdt de ISDE in?

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.*

Particulieren kunnen gebruik maken van de investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Met deze regeling kunt u een tegemoetkoming krijgen bij het aanschaffen van duurzame apparatuur. De volgende duurzame apparatuur vallen onder deze regeling:
Zonneboilers,warmtepompen, pelletkachels en biomassaketels. Let op: De regeling geldt niet voor de aanschaf van zonnepanelen.

Verminderen van CO2-uitstoot

De overheid wilt met deze regeling particulieren (en bedrijven) stimuleren om over te stappen op het gebruik van duurzame warmte waardoor er minder gas hoeft te worden gestookt. Hiermee kan de uitstoot van CO2 worden gereduceerd.

De hoogte van het subsidie bedrag is afhankelijk van de beoogde energieprestatie. Normakk geeft u gericht advies over welke apparaten u kunt aanschaffen.

De ISDE-regeling is ingegaan per 1 januari 2016 en loopt door tot tenminste 31 december 2020.* De aanvraag wordt gedaan via RVO.nl

* De investeringssubsidie is gewijzigd. Bovenaan deze pagina kun je lezen over de belangrijkste veranderingen.

Direct aanvragen!

Vraag hier uw energielabel, subsidieadvies of advies op maat aan. Normakk helpt u verder.
Wilt u eerst meer informatie van ons ontvangen? Geen probleem. Stuur ons uw vraag en wij nemen contact met u op.


    captcha