+31 (0)50 7271030

foto-blog-15-e1566464296667

Huiseigenaren en ondernemers opgelet: nieuwe subsidies beschikbaar voor energiebesparing en hergebruik

De zomervakantie loopt op haar einde en met frisse energie zijn we weer gestart. Normakk houdt je graag op de hoogte van de inspirerende ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing. In deze blog bericht Normakk over twee nieuwe subsidieregelingen voor energiebesparing en hergebruik.

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

De eerste subsidieregeling is voor particulieren en bedoeld voor energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis. Het initiatief komt van het ministerie van Binnenlandse zaken. Minister Kajsa Ollongren wilt huiseigenaren aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen. Hiervoor wordt 84 miljoen beschikbaar gesteld. Per woning is het mogelijk om tot €10.000 subsidie te ontvangen.
De regeling wordt per 2 september opengesteld. Vanaf die datum kunnen de aanvragen worden ingediend via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op www.rvo.nl is alle informatie te vinden over de aanvraag, de voorwaarden en de energiebesparende maatregelen.
De regeling zal beschikbaar zijn tot december 2020. Na die datum zal de subsidie voor isolerende maatregelen beschikbaar blijven en onderdeel worden van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Subsidieregeling Demonstratie Energie-en Klimaatinnovatie (DEI+)

Ben je ondernemer en heb je een innoverend idee voor het recyclen van afval of hergebruik ervan dan is de volgende subsidieregeling zeker de moeite van het bestuderen waard. De overheid heeft vanaf begin augustus dit jaar de subsidieregeling Demonstratie Energie-en Klimaatinnovatie beschikbaar gesteld. Deze subsidieregeling is bedoeld om de circulaire economie te bevorderen en de duurzame omgang met grondstoffen te stimuleren. Het gaat om het financieren van pilot- en demonstratieprojecten die gericht zijn op recycling en hergebruik van afval, reparatie en het gebruik van biobased grondstoffen.

Aanvragen voor de subsidieregeling Demonstratie Energie-en Klimaatinnovatie kunnen tot en met 22 september worden ingediend. Een andere voorwaarde is dat de betreffende projecten voor 31 december 2020 moeten worden afgerond. En niet onbelangrijk om te weten is dat er per project een maximum aan subsidieverstrekking is opgesteld van 6 miljoen euro. In totaal is er voor deze subsidieregeling 44 miljoen euro beschikbaar gesteld. Een behoorlijke som. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is alle informatie te vinden over de voorwaarden van de subsidieregeling.
Als je geïnteresseerd bent geraakt in een van de subsidieregelingen wees er dan snel bij. De ervaring leert dat dergelijke subsidies snel vergeven worden. Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze ons! Normakk informeert je graag verder over de subsidiemogelijkheden.