Home / Subsidie advies aanvragen / MIA en Vamil: belastingvoordeel voor duurzame ondernemers
+31 (0)50 7271030

MIA en Vamil: belastingvoordeel voor duurzame ondernemers

Aantrekkelijk fiscaal voordeel voor ondernemers die kiezen voor duurzame investeringen.

Voor duurzame ondernemers bestaat er de MIA en Vamil, twee aantrekkelijke belastingregelingen waar u gebruik van kunt maken. Als u als ondernemer een investering gedaan heeft in duurzame technieken dan zijn deze fiscale voordelen zeker aan te raden. Normakk geeft u advies.

MIA

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dit komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.

Vamil

Met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kunt u daarnaast nog eens 75% van de investeringskosten afschrijven.

Budget

Voor 2020 is voor de MIA en Vamil  149 miljoen beschikbaar.

Investeringsaftrek voor Circulair bouwen

In 2020 biedt de MIA\Vamil meer voordeel voor circulair bouwen. Nieuw op de Milieulijst zijn de circulaire woningen, circulaire gevels en een modulair wandsysteem. Het onderscheid tussen verwarmde en onverwarmde gebouwen is verdwenen. Voor bedrijfshallen met een industriefunctie stelt de lijst aanvullende voorwaarden.

Voor circulair bouwen wordt in 2020 €10 miljoen extra uitgetrokken voor initiatieven op het gebied van de circulaire economie.

MIA en Vamil aanvragen?

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste subsidie en staan voor u klaar om u verder te informeren over de mogelijkheden.

Direct aanvragen!

Vraag hier uw energielabel, subsidieadvies of advies op maat aan. Normakk helpt u verder.
Wilt u eerst meer informatie van ons ontvangen? Geen probleem. Stuur ons uw vraag en wij nemen contact met u op.


    captcha