Home / Subsidie advies aanvragen / MIA en Vamil: belastingvoordeel voor duurzame ondernemers
+31 (0)50 7271030

MIA en Vamil: belastingvoordeel voor duurzame ondernemers

Aantrekkelijk fiscaal voordeel voor ondernemers die kiezen voor duurzame investeringen.

Voor duurzame ondernemers bestaat er de MIA en Vamil, twee aantrekkelijke belastingregelingen waar u gebruik van kunt maken. Als u als ondernemer een investering gedaan heeft in duurzame technieken dan zijn deze fiscale voordelen zeker aan te raden. Normakk geeft u advies.

MIA

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dit komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.

Vamil

Met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kunt u daarnaast nog eens 75% van de investeringskosten afschrijven.

Budget

Voor 2021 is voor de MIA €114 miljoen en voor de Vamil €25 miljoen beschikbaar.

Milieulijst

Op 21 december 2020 is de nieuwe Milieulijst 2021 gepubliceerd in de Staatscourant. Hierop staan bedrijfsmiddelen en technieken vermeld die minder milieubelastend zijn en vaak verder gaan dan wat de wet voorschrijft.
Om voor de MIA of Vamil in aanmerking te komen moet u investeren in bedrijfsmiddelen of technieken die op de Milieulijst staan en voldoen aan de daarin gestelde eisen. Deze milieulijst is te vinden op de website van de RVO.

MIA en Vamil aanvragen?

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste subsidie en staan voor u klaar om u verder te informeren over de mogelijkheden.

Direct aanvragen!

Vraag hier uw energielabel, subsidieadvies of advies op maat aan. Normakk helpt u verder.
Wilt u eerst meer informatie van ons ontvangen? Geen probleem. Stuur ons uw vraag en wij nemen contact met u op.


    captcha