Home / Energieadvies op maat aanvragen / EPA-W maatwerkadvies voor woningen
+31 (0)50 7271030

EPA-W maatwerkadvies voor woningen

Kiezen voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Dus beter voor het milieu!

Normakk biedt EPA-W maatwerkadvies aan particulieren voor het verhogen van het huidige energielabel. We doen ter plaatse een opname van uw woning en brengen daarvan een rapport uit. In het rapport vermelden we de energiebesparende maatregelen. Dit geeft u als woningeigenaar een gedegen startpunt voor het verduurzamen van uw eigen woning. Desgewenst begeleiden wij u bij het adviseren in dit traject. We vragen verschillende offertes aan, bieden begeleiding bij het invoeren van de aanpassingen en maken een nieuwe energielabel na de aanpassingen.

Wat is een EPA-W certificaat?

Het EPA-W certificaat is het energielabel voor woningen. Het EPA-W certificaat geeft inzicht in de energieprestatie van het woonhuis. Het EPA-W certificaat is bedoelt om kopers en huurders inzicht te geven in de energiezuinigheid van de woning. Tegenwoordig letten kopers en huurders steeds meer op de energiezurigheid van een woning omdat dit directe invloed heeft op de maandelijkse (vaste) lasten. Het EPA-W certificaat is eveneens bedoelt om de verkoper of verhuurder te stimuleren om energiebesparende (duurzame) maatregelen te nemen.

Wat is een EPA-W maatwerkadvies?

Het EPA-W certificaat is een onderdeel van het EPA-W maatwerkadvies. Het EPA-W maatwerkadvies is in feite een rapport dat bestaat uit het energielabel en een rapportage over de verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om energie te besparen, het wooncomfort te verhogen en het binnenklimaat te verbeteren. Met een EPA-W maatwerkadvies krijgt u als woningeigenaar inzicht in welke maatregelen energiebesparing opleveren en hoe u het wooncomfort in uw woning kunt verhogen. Ook krijgt u met een EPA-W maatwerkadvies informatie over de kosten, de terugverdientijden en het rendement dat het u kan opleveren.

 

Wat zijn de voordelen van een EPA-W maatwerkadvies?

– Een goed overzicht van de kosten en opbrengsten van de energiebesparende maatregelen voor u als eigenaar van de woning of voor de koper van de betreffende woning.
– De EPA-W adviseur bezoekt uw woning en geeft u deskundig en duurzaam advies.
– Het EPA-W maatwerkadvies geeft aan met hoe weinig energie de woning toe kan op de lange termijn.
En natuurlijk biedt een energiezuinig huis veel voordelen:
– Een lagere energierekening.
– Een goed ge├»soleerde en geventileerde woning woont prettiger.
– U levert een positieve bijdrage aan het milieu.
– Gebouwen en woningen met een ‘goed’ energielabel zijn aantrekkelijker bij verkoop of verhuur.

 

Voor wie is het EPA-W certificaat bedoeld?

Het EPA-W certificaat is bedoelt voor eigenaren, huurders, verhuurders en Verenigingen van Eigenaren van bestaande woningen.

 

Door wie wordt het EPA-W certificaat afgegeven?

Het EPA-W certificaat kan uitsluitend worden afgegeven door een EPA-W adviseur. De EPA-W adviseur brengt de bouwkundige en installatietechnische eigenschappen van de woning in kaart.
De EPA-W adviseur moet in het bezit zijn van de volgende certificaten:
De 9500-1 – Energieprestatie advisering en
De 9500-2 – Maatwerkadvies woningen.
Alleen dan zijn zij bevoegd om een energielabel voor woningen af te geven.

 

Wat doet een EPA-W adviseur?

De EPA-W adviseur komt bij u thuis langs voor het geven van persoonlijk advies op maat. De EPA-W adviseur scant uw woning en bekijkt welke mogelijkheden er zijn om uw huis energiezuiniger te maken. Vervolgens ontvangt u een rapport, het EPA-W maatwerkadvies, met daarin een overzicht van alle maatregelen die voor u interessant kunnen zijn. In dit EPA-W maatwerkadvies is eveneens vermeldt wat de kosten zijn van de verschillende maatregelen, hoeveel u kunt besparen en wat de terugverdientijden per maatregel zijn.
De EPA-W adviseur is onafhankelijk. Hij werkt niet voor een leverancier en verkoopt de betreffende energiebesparende maatregelen niet.

 

Is het EPA-W certificaat verplicht?

Een woning moet op een zogeheten transactiemoment voorzien zijn van een energielabel. Dat is dus bijvoorbeeld bij de verkoop van een woning of bij de particuliere verhuur van een appartement of tijdens het oplever moment van een woonhuis. De verkoper of verhuurder is labelplichtig en meestal is dat de eigenaar van de desbetreffende woning.

 

Zijn er uitzonderingen op de EPA-W plicht voor woningen?

In een aantal situaties en voor sommige woonlocaties is het niet verplicht om een EPA-W certificaat te hebben. Het gaat dan om de volgende situaties:
– Bij monumenten;
– Alleenstaande gebouwen met een totale bruikbare oppervlakte van minder dan 50m2;
– Bij gebouwen die onteigend zijn en vervolgens gesloopt gaan worden;
– Bij tijdelijke gebouwen met een gebruiksduur van maximaal 2 jaar;
– Bij kamerverhuur, want het EPA-W certificaat geldt voor de gehele woning;
– Bij tijdelijke verhuur, van maximaal vier maanden, aan dezelfde huurder waarbij het verwachte energieverbruik minder is dan 25% van het energieverbruik bij permenanent gebruik. (bron:www.rvo.nl)

 

Hoe kom ik aan een EPA-W certificaat?

Wanneer u uw huis gaat verkopen of verhuren vergeet dan niet een EPA-W certificaat van de woning te laten registreren. Normakk heeft erkende en onafhankelijke EPA-W adviseurs in dienst die u verder kunnen helpen. Vraag hier op onze website een maatwerkadvies aan.

 

Vraag bij ons een energielabel aan voor uw woning. Normakk regelt het voor u.

 

Direct aanvragen!

Vraag hier uw energielabel, subsidieadvies of advies op maat aan. Normakk helpt u verder.
Wilt u eerst meer informatie van ons ontvangen? Geen probleem. Stuur ons uw vraag en wij nemen contact met u op.


    captcha